Рамазанът (или Рамадан) е деветият месец от ислямския календар, през

...
 Рамазанът (или Рамадан) е деветият месец от ислямския календар, през
Коментари Харесай

Не карайте децата да постят по време на Рамазана!

 Рамазанът (или „ Рамадан " ) е деветият месец от ислямския календар, през който всички мюсюлмани по света съблюдават пост. Рамазанът е и един от петтте съществени стълба на исляма. Постенето е наложително за възрастните мюсюлмани, като се изключи болните, пътуващите, старците, бременните, кърмещите, диабетиците и дамите в менструация. По време на този месец, от зазоряване до залез, мюсюлманите се въздържат от изразходване на храна, приемане на течности, пушене и полови връзки. С дребни изключения, всички мюсюлмани над 14 години съблюдават постите. Все повече мюсюлмански възпитаници в началните учебни заведения в Германия също постят, въпреки че като деца религията не ги задължава. Те обаче желаят да подражават и да се харесат на родителите си, описват шефове на няколко съществени учебни заведения.
В резултат от постенето децата постоянно се оплакват от главоболие и гадене, изтощени са, понижава и способността им да се концентрират.
 Това детенце не наподобява изключително щастливо
Това детенце не наподобява изключително щастливо

Мюсюлманските родители упорстват за изключения

Германският училищен съюз счита, че прецизното постене по време на образователния развой е тежък проблем за децата. " В днешно време от ден на ден мюсюлмански възпитаници се отнасят прекомерно съществено към постите по време на Рамазана ", споделя ръководителят на учителския съюз Хайнц-Петер Майдингер за вестник " Ди Велт ". В редица учебни заведения, където учат огромен брой деца с миграционни корени, постите по време на Рамазана се трансформират в нерешим педагогичен проблем. На всичкото от горната страна родителите на постещите деца непрестанно оказват напън върху учителите с настояването по време на Рамазана да не изпитват учениците-мюсюлмани и да няма учебни екскурзии, изяснява Хайнц-Петер Майнингер.
 Малките получават храна и питиета чак след залез слънце
Малките получават храна и питиета чак след залез слънце

Как ще взимат изпитите, когато са изтощени?

Тази година обстановката е изключително сериозна. След християнския празник Петдесетница в немските учебни заведения стартира серия от изпити. Повечето зрелостници поставят единствено писмени изпити, само че в някои случаи се организират и устни. Не е допустимо изпитите да се отсрочат за цели четири седмици, единствено тъй като учениците-мюсюлмани желаят да съблюдават Рамазана. Постещите възпитаници непринудено се подлагат на ограничения, които са прекомерни за младия организъм. Това важи изключително за тези, които вземат Рамазана толкоз на съществено, че денем не поемат и никакви течности. Хайнц-Петер Майнингер споделя, че такива деца постоянно припадат по време на час. А пълномощникът за църквите и религозните общности от фракцията на ХДС/ХСС в немския Бундестаг Херман Грьое упорства за по-сериозна полемика по тематиката. " Здравето и усвояването на образователния материал би трябвало да имат приоритет, изключително измежду учениците от началните учебни заведения ", споделя той в изявление за " Ди Велт ". Политикът чака ясни послания от мюсюлманските сдружения.

И сдружението " Образование и образование " също моли към възприятието за отговорност на мюсюлманските родители. Професионалното съдружие на педиатрите пък прикани мюсюлманските родители да не включват децата си в постите по Рамзана. От здравна позиция постенето и изключително лишаването от течности са нездравословни за здравето на децата и младежите, единомислещи са лекарите.

Виж всички публикации от Сузане Айкенфондер-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР